0575-462547 0544-461394 info@schoenmodehermans.nl
Adres: Schoenmodehermans
Raadhuisstraat 27
7255 BL Hengelo
Routebeschrijving
3 foto's

NieuwsMeer dan 55 jaar Achterhoekse aandacht en topkwaliteit

Schoenmode Hermans in Hengelo GLD en Groenlo heeft een deskundig team en zij geven advies over wat de beste schoenen zijn bij ieder paar voeten. Voor heren en dames volgt de collectie de laatste trends, ieder seizoen opnieuw. Schoenen kopen bij Schoenmode Hermans is een beleving, je kunt er het beste even de tijd voor uittrekken want naast schoenen nemen wij de tijd en je kunt een lekker kopje koffie drinken.  U gaat altijd in de ideale combinatie van mode en pasvorm naar buiten.

Modern en deskundig
Maar het houdt niet op bij de zeer grote collectie. Er staat een uiterst deskundig team voor u klaar dat u advies kan geven over wat de beste schoenen zijn bij uw paar voeten. Dat doen we van jong tot oud, van grote tot kleine maten. En dat allemaal volgens de laatste inzichten en met de modernste technieken gemeten. Vooral belangrijk bij kinderschoenen, want kindervoeten zijn volop in de groei. Een goed passende schoen zorgt dat deze groei optimaal kan verlopen.

Weten wat er speelt
We weten dat het voor kinderen wel wat vraagt om een tijd lang met schoenen bezig te zijn. Daarom hebben wij personeel in dienst van verschillende leeftijden. Die weten wat het is om kinderen op hun gemak te stellen en hen goed te helpen. Ook dat is deskundigheid. Net als de kennis waarover wij en al onze medewerkers beschikken en die we continu bijspijkeren. Wij bezoeken we de beursen om de nieuwste trends te spotten, om voorloper te zijn.

Service
Bij zo veel zorgvuldigheid, passen natuurlijk alleen tevreden klanten. Daarom is ook service een van de sleutelwoorden van Schoenmode Hermans. Met een schoen die niet 100 procent naar tevredenheid is, kunt u gewoon terugkomen. We helpen u dan direct aan de kassa. Veel zaken kunnen we ter plekke oplossen. We beschikken over diverse apparaten die de schoen zo kan aanpassen dat hij weer helemaal naar wens is.

Wij staan deze week in de lokale huis-aan-huiskrant Vizier op Bronckhorst. Hieronder leest u het interview.


"Met schoenen moet ik een klik hebben. Dat klinkt misschien gek, maar ze moeten mij iets doen. Ik kan best schoenen inkopen die niet mijn smaak zijn, maar ik weet voor welke klant ik ze inkoop. Bij Hermans Schoenmode verkopen we de betere schoenen. Mooie merken en materiaal. Met de schoenen van Xsensible maak ik mensen echt blij. Heb je een knobbeltje op je voet dan rekt de stof mee!"

Hengelo- Elise Wiendels nam samen met haar man Rudi de schoenenwinkel van haar ouders over. Zij begonnen in 1961 in Keijenborg met Hermans Schoenmode, in 1999 is de winkel verhuisd naar Hengelo.

Wat maakt ondernemen mooi?
"Geen dag is hetzelfde. De gezonde spanning wanneer je iets nieuws doet of de nieuwe collectie inkoopt. Heb ik het wel goed gedaan? Het plezier wanneer het dan lukt. Geen dag, maar ook geen voet is hetzelfde. Een schoen moet mooi zijn én passen. De vertegenwoordiger kwam langs met een paar hakken, die slipten. Ik bekeek de schoen en zei: 'Die hak is 2 milimeter te kort.' Hij pakt zijn centimeter en inderdaad, een productiefout. Ik heb oog voor schoenen."

Waarvan kennen ze je nog meer?
"Rudi en ik zijn heel dorps, we zijn graag onder de mensen. Als er kermis is komen we daar graag. Verder zijn we betrokken bij de Zwarte Markt, de Modeshows en zijn natuurlijk lid van de ondernemersvereniging. Wij leven hier!"

Wat mis je?
"Ik zou graag zien dat het oude gemeentehuis eindelijk een invulling krijgt. Als dat lukt heeft het dorp weer een hart, nu klopt het hart wel maar je ziet het niet."

Wie bewonder je?
"Reiger! Dat vind ik een superbedrijf. Ik was op de Open Dag, wat zag dat er mooi uit. Dat je dat kan ontwikkelen. Vanuit je schuur tot een internationaal bedrijf. Daar heb ik bewondering voor."

Een keer in maand kunt u in beide winkels op afspraak (vrijblijvend) advies over uw voeten en schoenen krijgen van onze deskundige podotherapeuten.

Elise en Rudi Wiendels zijn eigenaar van twee schoenwinkels in de Achterhoek. In beide winkels voeren ze de betere merken. In Hengelo aan de Raadhuisstraat 27 en in Groenlo aan de Belstrumsestraat 23 staat een team van goed opgeleide medewerkers klaar voor raad en advies. “Mijn kracht is dat ikzelf in de winkel sta,” legt Elise uit. “Wanneer ik op de beurs schoenen inkoop voor het nieuwe seizoen heb ik bij wijze van spreken een aantal vaste klanten bij mij. Ik weet precies welk model iemand zal aanstaan. Die komen de winkel binnen en vragen dan echt ‘Elise heb je alweer wat nieuws?’ Sommige klanten komen eerst vijf, zes keer kijken voor ze een paar schoenen kopen. Een ander komt ieder seizoen voor een nieuw paar. Wist je trouwens dat vrouwen gemiddeld zevenentwintig paar schoenen hebben en mannen gemiddeld zo’n zes paar? Je ziet het terug in de feestmaanden. Vrouwen dragen graag schoenen die passen bij hun out-fit. Wel zijn mensen veel bewuster dan vroeger van het draagcomfort. Niemand wil pijn lijden om toch maar die hakken te dragen. Met een goed merk schoen hoeft dat trouwens niet. Neem Via Vai, Gabor en Paul Green, de fabrikanten van deze merken kiezen voor kwaliteitsmateriaal, een goede pasvorm en een uitstekende afwerking. Ik draag zelf graag de Xsensible Stretchwalker, op deze schoenen kan ik blijven staan en lopen. Schoenen moeten lekker zitten en functioneel zijn.

Een keer per maand komt de podotherapeut in onze winkels advies geven aan klanten met voetklachten. Zij geeft een gratis consult met analyse van de klacht. Heb je toch andere schoenen nodig, wellicht inlegzooltjes of misschien een bezoek aan de fysiotherapeut? Ik vind dat echt een meerwaarde van onze winkels. Op 14 december is ze weer aanwezig in onze schoenwinkel in Hengelo. Wel graag even van tevoren reserveren als je een consult wil.

Natuurlijk volgen we de mode. Bikerboots zijn het op dit moment helemaal. Je kunt wel zeggen dat legergroen het nieuwe zwart is. Al blijft zwart de favoriete kleur voor de feestmaanden. Zwart is zeker geen saaie kleur, met het materiaal waarmee de schoenen zijn afgewerkt krijgt ieder model weer een andere uitstraling. Prints, suède of studs maakt een schoen echt anders.

We bieden voor zowel dames, heren en kinderen kwaiteitsschoenen. Alle kindervoeten meten we nauwkeurig op. In de groei hebben kindervoeten de ruimte nodig. Je kunt gezellig op de trein in de winkel komen zitten en de tijd nemen om het juiste paar met je kind uit te zoeken. Na afloop wacht er een klein kadootje in onze nostalgische automatiek. Met de bon uit deze krant krijg je tot 23 december 25% korting op een paar kinderschoenen. Een leuke manier om nog een paar schoenen voor de feestdagen en de komende winter aan te schaffen.

Behalve van een mooi paar schoenen krijg je van een bijzondere tas ook een blij gevoel. We verkopen tassen van het merk Giuliano. Een merk met een goede kwaliteits-prijsverhouding, voor dit merk is er ook een kortingsbon van 20%. Op alle dames- en herenschoenen geven we met de bon ook 20% korting. Zo is december extra feestelijk!”

2 foto's

Xsensible Stretchwalker is de ideale schoen voor verschillende activiteiten. De zool werkt als een schokbreker en maakt deze schoen een uitkomst voor mensen met gevoelige voeten, pijnlijke gewrichten in knieën, heupen of onderrug. Wij hebben een ruim assortiment in beide winkels.